fredag 2 mars 2012

Bättre sent än aldrig.

Ibland tar det tid innan saker och ting hamnar i bloggen. Brist på tid är nog ett skäl. Både brist på tid att scrappa, men oxå att blogga det som scrappats. Nu är jag dock ensam hemma med sonen som ligger och sover i vagnen ute i det fina vårvädret. Jag har oxå varit ute ett par timmar, men tänkte att jag ska passa på att få skrivet lite här innan han vaknar...

För ett par veckor sedan hade min dotter namnsdag. Ett par dagar innan satt jag på Scrapbookeriet och gjorde ett kort i lila till henne, som jag blev grymt nöjd med. Inte bara var jag nöjd med kortet i sig, utan även med att jag var klar med det i god tid. (Jag har en viss förmåga att ofta vara ute i sista stund.) Så här ser kortet ut:

Pappret, men den helt ljuvliga lila färgen är från Ladybug & Friends. Stämpeln är målad med distresser, något som jag inte provat tidigare. Jag har använt en Nellie Snellen die. Blommorna är i grunden vita, men infärgade med distress ink, dusty concord.
På insidan har jag fäst ytterligare ett papper, som är baksidan på mönsterpappret på framsidan. Bokstäverna är utstansade med ett alfabet från Quickutz. Jag har även lånat en stämpel och en Martha Stewart kantstans.

Så jag hade alltså mitt namnsdagskort till dottern, och allt var frid och fröjd. Ända till dagen innan, då jag insåg att det var ju inte Alice som var namnsdagen, utan Sandra - dotterns andranamn!! I all hast fick jag göra ett nytt, enklare kort.
Samma stämpel, andra färger. Andra blommor, varav vissa egenfärgade. Lite glittergel fick bli verktyget för den egna texten.
Invändigt har jag använt samma alfabet, men lagt upp det på ett lite annorlunda sätt.

Den här gången blev jag väl inte fullt lika nöjd, eftersom det gjordes så snabbt (och jag är inte en snabb scrappare). Men dottern fick sitt kort i alla fall och hennes mamma sinnesfrid! (Eftersom Alice bara är 2,5 år - knappt - brydde hon sig nog inte nämnvärt om kortet...) Dessutom har jag ju kortet till Alicedagen, den 23/6 färdig i väldigt god tid! :D

Inte nog med att dottern hade namnsdag. Förra helgen fyllde sambon år. Han fick en önskad tidningsprenumeration, och det presenterades med följande lådkort:
Grå cardstock och papper från Pion Design. Distress Inc, Pumice Stone på kanterna. En fjäril med lite glitterstickles på, samt en banner med den här stämpeln. Bannern är fäst med ett par öljetter. Nere i högra hörnet lyckades jag kladda ner pappret, men det löste jag genom att dölja kladdet med ett metallhörn som jag tog lite svart akrylfärg på. 

Inuti asken satte jag en bit av samma mönsterpapper, vanvände en stämpel från Reprint, och gjorde en annan sorts banner som jag skrev själv på och limmade fast.Vet inte om sambon blev så imponerad av asken (även om han säger att han tycker att grejerna jag gör är fina, men han vågar väl inget annat!! *skrattar*). Min mamma däremot, som var på besök, tycker att jag ska spara alla fina saker jag gör. Är det överhuvudtaget möjligt? En låda kommer ju snart fyllas, eller? Då får vi nog köpa ett hus till i framtiden, bara för mina scrapsaker!! Hehehe...

Nu har sonen sovit i vagnen i 2,5 timma. Kanske dax att kolla så att han andas... Gör han det tar jag nog en kopp te till i solen...

Trevlig scraphelg på er!

6 kommentarer:

 1. Du gör så fina saker sååå. Skönt att det inte bara är jag som inte är någon snabbscrappare.

  Vi ses imorgon

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anette! :)
   Vi ses i morgon! Jag är så förväntansfull!

   Radera
 2. Mmmm underbara alster

  Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :)
   Och tack för att du blev min första följare!

   Radera
 3. Så fina! Gillade särskilt makens kort :-)

  SvaraRadera